Lån för företaget

Behöver du ett företagslån?

Som egenföretagare så vet du hur svårt det kan vara att få ett lån. Vissa banker har långa och krångliga processer innan de godkänner ett lån. Har du dessutom inte ett aktiebolag kan du behöva ta risken själv och lämna någon typ av säkerhet. Lånet hamnar då på dig som privatperson och skulle företaget gå dåligt så kan du bli hårt ekonomiskt drabbad.

En positiv utveckling inom företagslån är att det dyker upp allt fler kreditgivare som är villiga att investera i dig som företagare så att ditt företag ska kunna växa och nå sin verkliga potential. Låneprocesserna har blivit snabbare och det finns flera olika typer av lån och många kreditgivare som lånar ut utan att kräva någon säkerhet.

Däremot så finns det naturligtvis krav. Kraven varierar mellan de olika aktörerna, du kan läsa de olika kraven på respektive kreditgivares hemsida. Det finns även flera finansieringslösningar för dig som ska starta ett nytt företag.

Kortbetalningar

Om ni har en e-handel eller en butik som säljer mest via kortbetalning finns det nu ett smart sätt att låna pengar för motsvarande en månadsomsättning. Ni får ett fast pris på lånebeloppet utan några dolda avgifter. Ni ser därför exakt vad lånet kommer kosta och kan lägga in det i budgeten. Den här typen av lån är snabba, smidiga och ger er utrymme för att kunna utveckla ert företag precis när det behövs.

Företagskredit

låna till företaget
Idag har det blivit allt vanligare att företag kan ansöka om ett kreditlån. Ett exempel är Kreditlinan som startats upp av ett gäng företagare som vet hur svårt det kan vara när man snabbt behöver tillgång till pengar.

Lagret behöver växa med nya produkter, lokalen behöver renoveras eller du har fått ett erbjudande som bara inte går att strunta i. Då kan en företagskredit vara bra att ha. Har du haft din kredit ett tag och betalat dina fakturor i tid så finns det även möjlighet att ansöka om ett högre kreditbelopp.
Banklån och större lånesummor

Lånen för företag har blivit betydligt smidigare och har en mycket snabbare handläggningstid idag än för några år sedan. Oftast kan du ha pengarna på kontot redan inom ett dygn när ett lån har blivit beviljat. Dessutom kan ni ansöka direkt på nätet hos flera av kreditgivarna. En ansökan tar oftast inte mer än några minuter.

Större lån upp till 500 000 kronor har en återbetalningstid på max 12 månader vilket bör tas i beaktning innan ni ansöker om ett stort lån. Det är alltid viktigt att betala en lånefaktura innan förfallodagens slut.

Starta företag

företagslån
Om du har ett nystartat företag eller har tänkt att starta ett nytt företag så finns det lån även för det. Det kan däremot ta längre tid att få ett lån beviljat till ett nystartat företag. Detta på grund av att banken behöver bedöma risker med lånet och hur stor del av marknaden du har inom din nisch.

Ska du ansöka om ett nyföretagarlån så är det bra att ha ett rejält underlag för verksamheten du ska starta, underlaget behöver vara ordentligt genomtänkt. Ta med dig marknadsföringsunderlag där du kan visa din uppskattade del av marknaden. Du bör ha med dig en plan över hur din verksamhet kommer att se ut det kommande året. Du bör också ha kalkylerat risker.

Att starta ett företag ska naturligtvis vara roligt, du följer dina drömmar, men för att nå en dröm behöver man alltid ta sig över många hinder. Det är därför det är viktigt att komma ihåg att det finns många risker. Det är riskerna som kreditgivarna tar i beaktning inte krukan med guld i slutet av regnbågen. Så var väl förberedd innan du bokar en tid med banken.

Lycka till!

Comments are closed